I løpet av natten har mye endret seg i Femundløpet, og nå er det taktiske spillet i gang. Niklas henger fortsatt med i tetkampen, og kom som nr. 9 inn til det tredje sjekkpunktet, som ligger ved Søvollen. Niklas kjørte inn til Søvollen 27 minutter bak ledende Nina Skramstad.

22 minutter bak Niklas, har lagkamerat Ove Grytbakk kjørt seg opp på 10. Plass etter sterk kjøring i natt. Nå like før klokka 08.00 ligger Amund Kokkvold, som kjørte sammen med Niklas Rogne ut fra sjekkpunkt 2, ute i løypa mellom Drevsjø og Søvollen. Jean-Paul Pontier, som ledet stort fra starten, er ute av løpet.

Ralph Johannesen har kjørt ut fra Søvollen etter en kort stopp der, mens de andre som har kommet inn til Søvollen, hviler lengre. Noen av dem kommer trolig til å ta ut 8 timer hviletid. De kommer da til å ligge langt bak i løypa, men komme innpå teten, når de tar ut hviletid.

På tredje sjekkpunkt lever spenningen i løpet, og det er svært jevnt i toppen.