Niklas Rogne lader opp til ny sesong i sin «villa» på Narjordet. Her er det ingen luksus, og ikke noe slurv. Den unge Rørosingen har satt seg store mål for sesongen som kommer, og til vinteren kjører han alle de lengste løpene.

Niklas dretter opp sine egne hunder, og nå har et nytt kull kommet til. Hundemor viser stolt fram sine valper.

Nye helter er født.

Nye helter er født.

– Det er fint å gjøre avlsarbeidet selv, for da kan jeg komme tett på dem fra starten. I denne sporten gjelder det å spille på lag med hundene sine. Det er de som er de virkelige heltene, sier Niklas Rogne.

Niklas Rogne har ingen store sponsorer i ryggen, og står for hele satsingen selv. Han er i jobb på Isola, og pengene han tjener bruker han på å forberede seg til en ny sesong som hundekjører på toppnivå. Det mener han han kan gjøres optimalt, fra den lille hytta på Narjordet.

Dette er Niklas Rognes sin "Villa"

Dette er Niklas Rognes sin «Villa»

– Jeg har begrenset med ressurser, og må forholde meg til det. Jeg forsøker å bruke alle ressurser riktig, for å forberede meg best mulig til vinteren.

På Narjordet er det gode treningsmuligheter og fine forhold for hundene. Jeg tror ikke høyere bostandard, ville gi noen effekt i løpene til vinteren, sier Niklas Rogne.